dimanche 15 novembre 2009

Conseils pratiques - La conservation de l'ail - Conservarea usturoiului

En général, j'utilise 2 méthodes, l'une plus connue, l'autre moins connue.
Première méthode: Couper la racine de l'ail et ensuite avec une flamme de briquet brûler le reste de la racine, afin d'éviter que l'ail va sécher.
 La seconde méthode:   
La methode que j'aime plus et j'utilise déjà depuis 2 ans  la metode de l'eau chaude, alors nous retirer de l'eau et le mettre dans un sac dans le congélateur. Et quand j'ai besoin d'utiliser un peu, je le sorte du sac et à nouveau dans le congélateur.Vous pouvez conservé l'ailcomme pendant 3 mois dans le congelateur.
                                                       - versiunea in romana -     
        
In general, eu folosesc 2 metode, una mai cunoscuta, dar a doua nu o cunoasteti.
Prima metoda: Taiati foarte scurt radacina usturoiului si apoi treceti cu o flacara de bricheta pentru a arde restul de radacina, astfel evitam ca usturoiul sa sece.
Mentionez ca aceasta capatina de usturoi am cumparat-o, pentru a putea explica in imagini .

A doua metoda: Cea care imi place cel mai mult si o folosesc deja de 2 ani (cred ca pe net nu o gasiti in sute de situri,eu nu am gait-o pe net, cum zicea cineva care nu vrea sa citeze sursele), curat usturoiul utilizand metoda apei calde, apoi il sterg de apa si il pun intr-un sac in congelateur. Si cand am nevoie utilizez cate un pic, si inapoi in congelator. Se poate pastra pana la 3 luni.Deci, daca adoptati aceasta metoda, usturoiul este digest in intregime pentru ca nu are timp sa formeze inima. Anul acesta am sadit usturoi in gradina, l-am curatat si l-am pus in congelator - simplu.

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